Tradičná kvaska
			            
	04.10.2025
			        VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ Klasické slovenské jedlo zo zemiakov a kyslej kapusty, ktoré sa, na počudovanie, zvyklo zapíjať kyslým mliekom.

Ingrediencie:
- 700 g zemiakov,
 - 500 g kyslej kapusty,
 - 20 g údenej slaniny,
 - 1 väčšia cibuľa
 - soľ
 - mleté čierne korenie
 
Príprava:
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme
v osolenej vode domäkka. Kyslú kapustu uvaríme osve. Obe ingrediencie
scedíme. Zemiaky ešte teplé roztlačíme a potom primiešame kapustu. Zmes
dochutíme soľou a korením. Na záver pridáme pokrájanú a opraženú
slaninu, ktorú môžeme vylepšiť aj kúskami údeného mäsa, ale časť si oddelíme.
Všetko dobre premiešame a podávame posypané zvyškom slaninky. 
redakcia Doma a Rada

