Torta s jahodami

24.05.2024

VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY    Absolútna sezónna bomba – torta plná jahôd.

Ingrediencie:

  • 6 vajec
  • 150 g cukru
  • 150 g hladkej múky
  • prášok do pečiva
  • 200 g jahôd na ozdobu

Plnka:

  • 250 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 150 g jahôd

Príprava:

Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme tuhý sneh ušľahaný z bielkov a múku s práškom do pečiva. Zľahka premiešame a cesto vylejeme do tortovej formy, ktorú sme vymastili a vysypali múkou. Pečieme v predhriatej rúre. Hotový korpus necháme vychladnúť, až potom ho prekrojíme naplocho na tri pláty. Potom ich potierame plnkou, rovnako aj boky a vrch torty. Napokon ozdobíme jahodami. Plnku si pripravíme vymiešaním masla s cukrom na penu, do ktorej zľahka zamiešame jahody pokrájané na malé kúsky.


redakcia Doma a Rada