Tofu narýchlo

29.02.2024

VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ    Vďaka chutnej marináde získa tofu výnimočnú chuť. Ocení aj ten, kto si tento prírodný produkt doteraz neobľúbil.

Ingrediencie:

  • 500 g tofu
  • soľ
  • petržlenová vňať
  • rasca
  • sójový alebo slnečnicový olej
  • hlávka šalátu, paradajky alebo iná čerstvá zelenina

Príprava:

Čerstvý syr tofu nakrájame na kocky a asi 10 minút necháme marinovať v základnej marináde alebo ho jednoducho ochutíme sójovou omáčkou a rascou. Potom ho opečieme do červena a uložíme na tanier s listami čerstvého šalátu. Oblohu môžeme spestriť aj pokrájanou paradajkou a reďkovkou. V zime sa ponúka alternatíva dusenej kapusty a knedle.

Základná marináda:

  • 50 ml oleja
  • 400 ml vody
  • 150 ml sójovej omáčky
  • pol lyžičky majoránky
  • pol lyžice horčice
  • 1 rozotrený strúčik cesnaku
  • 1 pokrájaná stredne veľká cibuľa
  • pol lyžičky morskej soli
  • koriander, rasca a mleté čierne korenie

Príprava:

Všetky ingrediencie dáme do hrnca a prikryté varíme asi 5 minút na miernom ohni. Precedíme, znovu povaríme a odložíme do chladničky. Tofu potom môžeme marinovať v tomto náleve celé alebo pokrájané na plátky 10 až 15 minút.


redakcia Doma a Rada