Tofu narýchlo
VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ Vďaka chutnej marináde získa tofu výnimočnú chuť. Ocení aj ten, kto si tento prírodný produkt doteraz neobľúbil.
Ingrediencie:
- 500 g tofu
- soľ
- petržlenová vňať
- rasca
- sójový alebo slnečnicový olej
- hlávka šalátu, paradajky alebo iná čerstvá zelenina
Príprava:
Čerstvý syr tofu nakrájame na kocky a asi 10 minút necháme marinovať v základnej marináde alebo ho jednoducho ochutíme sójovou omáčkou a rascou. Potom ho opečieme do červena a uložíme na tanier s listami čerstvého šalátu. Oblohu môžeme spestriť aj pokrájanou paradajkou a reďkovkou. V zime sa ponúka alternatíva dusenej kapusty a knedle.
Základná marináda:
- 50 ml oleja
- 400 ml vody
- 150 ml sójovej omáčky
- pol lyžičky majoránky
- pol lyžice horčice
- 1 rozotrený strúčik cesnaku
- 1 pokrájaná stredne veľká cibuľa
- pol lyžičky morskej soli
- koriander, rasca a mleté čierne korenie
Príprava:
Všetky ingrediencie dáme do hrnca a prikryté varíme asi 5 minút na miernom ohni. Precedíme, znovu povaríme a odložíme do chladničky. Tofu potom môžeme marinovať v tomto náleve celé alebo pokrájané na plátky 10 až 15 minút.
redakcia Doma a Rada