Tofu na šampiňónoch
VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ Výborný obed nielen pre vegetariánov. Správne ochutené tofu so dokáže získať aj pochybovačov.

Ingrediencie:
- 250 g tofu
- 100 húb (hliva alebo šampiňóny
- 1 väčšia cibuľa
- olej
- sójová omáčka
- mleté čierne korenie
- majorán
- mletá rasca
- soľ
- múka
Príprava:
Tofu pokrájame na kocky a ochutíme ho sójovou omáčkou i koreninami. Napokon pokvapkáme olejom, premiešame a necháme asi 20 minúť stáť. Na rozohriatom oleji speníme ošúpanú a nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú huby a podusíme ich. Marinované tofu opečieme sprudka na panvici a zmiešame s hubovou zmesou. Napokon si urobíme veľmi jednoducho omáčku. Prilejeme pol pohára vody a zarovnanú lyžicu hladkej múky či solamylu. Necháme prevrieť, aby sa vytvorila správne zahustená šťava a napokon podávame s ryžou alebo cestovinou a zeleninovým šalátom.
redakcia Doma a Rada