Tofu na šampiňónoch

10.03.2024

VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ    Výborný obed nielen pre vegetariánov. Správne ochutené tofu so dokáže získať aj pochybovačov.

Ingrediencie:

  • 250 g tofu
  • 100 húb (hliva alebo šampiňóny
  • 1 väčšia cibuľa
  • olej
  • sójová omáčka
  • mleté čierne korenie
  • majorán
  • mletá rasca
  • soľ
  • múka

Príprava:

Tofu pokrájame na kocky a ochutíme ho sójovou omáčkou i koreninami. Napokon pokvapkáme olejom, premiešame a necháme asi 20 minúť stáť. Na rozohriatom oleji speníme ošúpanú a nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú huby a podusíme ich. Marinované tofu opečieme sprudka na panvici a zmiešame s hubovou zmesou. Napokon si urobíme veľmi jednoducho omáčku. Prilejeme pol pohára vody a zarovnanú lyžicu hladkej múky či solamylu. Necháme prevrieť, aby sa vytvorila správne zahustená šťava a napokon podávame s ryžou alebo cestovinou a zeleninovým šalátom.


redakcia Doma a Rada