Teľacie pečené s párkami
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Dusené teľacie stehno prešpikované párkami podávané s ražou alebo so zemiakmi.
Ingrediencie:
- 400 g teľacieho mäsa zo stehna
- 100 g párkov
- soľ
- olej
- 1 cibuľa
- ½ lyžičky mletej červenej papriky
- 10 g hladkej múky
- 2 zelené papriky
Príprava:
Do umytého mäsa urobíme ostrým nožom 3 až 4 otvory, do ktorých povtláčame párky a uzavrieme ich kovovou ihlou. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, soľ a napokon i plnené teľacie stehno. Všetko spolu najprv dusíme vo vlastnej šťave, neskôr podlejem horúcou vodou a prikryté dusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, popražíme, zalejeme horúcou vodou a povaríme. Do zahustenej šťavy pridáme zelené papriky pokrájané na rezance a ešte spolu povaríme, kým nezmäknú. Mäso nakrájame na plátky a podávame poliate šťavou s ryžou alebo zemiakmi a so zeleninovým šalátom.
redakcia Doma a Rada