Teľacie pečené s párkami

07.12.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY    Dusené teľacie stehno prešpikované párkami podávané s ražou alebo so zemiakmi.

Ingrediencie:

  • 400 g teľacieho mäsa zo stehna
  • 100 g párkov
  • soľ
  • olej
  • 1 cibuľa
  • ½ lyžičky mletej červenej papriky
  • 10 g hladkej múky
  • 2 zelené papriky

Príprava:

Do umytého mäsa urobíme ostrým nožom 3 až 4 otvory, do ktorých povtláčame párky a uzavrieme ich kovovou ihlou. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, soľ a napokon i plnené teľacie stehno. Všetko spolu najprv dusíme vo vlastnej šťave, neskôr podlejem horúcou vodou a prikryté dusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, popražíme, zalejeme horúcou vodou a povaríme. Do zahustenej šťavy pridáme zelené papriky pokrájané na rezance a ešte spolu povaríme, kým nezmäknú. Mäso nakrájame na plátky a podávame poliate šťavou s ryžou alebo zemiakmi a so zeleninovým šalátom.


redakcia Doma a Rada