Talianska hydinová polievka

07.05.2024

VARENIE - RECEPTY - POLIEVKY    Vývar po taliansky s kúskami slepačích drobkov a s ryžou.

Ingrediencie:

  • sliepka aj s drobkami 
  • 3 l vody 
  • 10 g koreňovej zeleniny 
  • 1 väčšia cibuľa 
  • 2 väčšie rajčiaky 
  • 50 g varenej ryže 
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • celé čierne korenie 
  • soľ 
  • petržlenová vňať

Príprava:

Očistenú a umytú sliepku i drobky vložíme do vody, pridáme soľ, celé čierne korenie, prikryjeme a varíme na miernom ohni vyše hodiny. Uvarenú sliepku vyberieme a mäso oberieme a použijeme na prípravu hlavného jedla (šalát, rizoto). Do vývaru pridáme pokrájanú zeleninu, cibuľu i rozotrený cesnak a povaríme do zmäknutia zeleniny. Polievku precedíme, pridáme pokrájané mäso z drobkov, varenú ryžu, pokrájané a ošúpané rajčiaky a posekanú petržlenovú vňať. Podávame s vajcovou usadlinou pokrájanou na kocky.


redakcia Doma a Rada