Syrovo-reďkovková nátierka

23.04.2024

VARENIE - RECEPTY - STUDENÝ BUFET    Jednoduchá, rýchla a zdravá večera, z ktorej sa zasýti celá rodina.

Ingrediencie:

  • 150 g taveného syra
  • 80 g masla alebo rastlinného tuku
  • 2 lyžice hustej kyslej smotany alebo jogurtu
  • zo 10 hlavičiek reďkovky
  • rasca
  • soľ

Príprava:

Najprv vymiešame zmäknuté maslo alebo rastlinný tuk a tavený syr, zmes bude jemnejšia po pridaní smotany alebo jogurtu. Napokon primiešame reďkovky, ktoré sme očistili a pokrájali na plátky. Zmes ešte osolíme a pridáme trochu roztlčenej rasce a ešte premiešame. Táto nátierka chutí aj k bielemu chlebu, ale lepší je tmavý celozrnný.


redakcia Doma a Rada