Sviatočná hrudka

03.03.2024

VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ    Tradičné veľkonočné jedlo, náročné na množstvo použitých vajec, ale veď Veľká noc je len raz do roka.

Ingrediencie:

  • 1 l mlieka
  • 15 vajec
  • mleté čierne korenie
  • nové korenie
  • soľ

Príprava:

Vajcia rozšľaháme v litri mlieka a ochutíme mletým čiernym i novým korením a soľou. Zmes dáme variť, necháme ju zovrieť a potom oheň trochu stlmíme. Celú dobu miešame, kým sa vajcia v mlieku nevyzrážajú. Zmes odstavíme od ohňa, premiešame a precedíme cez čisté plátno, ktoré zviažeme a zavesíme nad nádobu kvôli odkvapkávaniu. Vychladnutú hrudku vyberieme z plátna, pokrájame na plátky a podávame s chlebom a postrúhaným chrenom.


redakcia Doma a Rada