Sviatočná hrudka
03.03.2024
VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ Tradičné veľkonočné jedlo, náročné na množstvo použitých vajec, ale veď Veľká noc je len raz do roka.
Ingrediencie:
- 1 l mlieka
- 15 vajec
- mleté čierne korenie
- nové korenie
- soľ
Príprava:
Vajcia rozšľaháme v litri mlieka a ochutíme mletým čiernym i novým korením a soľou. Zmes dáme variť, necháme ju zovrieť a potom oheň trochu stlmíme. Celú dobu miešame, kým sa vajcia v mlieku nevyzrážajú. Zmes odstavíme od ohňa, premiešame a precedíme cez čisté plátno, ktoré zviažeme a zavesíme nad nádobu kvôli odkvapkávaniu. Vychladnutú hrudku vyberieme z plátna, pokrájame na plátky a podávame s chlebom a postrúhaným chrenom.
redakcia Doma a Rada