Srbský rezeň

11.03.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY    Zaujímavá variácia na bravčový rezeň, ktorý z diaľky pripomenie chuť opečených kúskov obľúbeného gyrosu.

Ingrediencie:

  • 700 g bravčového mäsa zo stehna alebo pliecka
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 600 g zemiakov
  • 100 g slaniny
  • 100 g cibule

Príprava:

Bravčové mäso pokrájame na malé rezne a naklepeme ich. Slaninu a cibuľu pokrájame na tenké plátky, zemiaky olúpeme a pokrájame na kolieska. Do misy z jenského skla, ktorá má väčší priemer ako rezne, položíme prvú vrstvu mäsa, na ktorú nakladieme zemiaky, slaninu a cibuľu a zmes osolíme a okoreníme. Potom pokračujeme s ďalšou vrstvou ako s predošlou a všetko ukončíme mäsovým rezňom. Pripravenú pyramídu podlejeme vodou a dáme do horúcej rúry. Pečieme asi 90 minút do mäkka a počas pečenia mäso často podlievame. Hotové preložíme na misu. Podávame so zemiakmi a sezónnym šalátom, ale rovnako dobre k tomuto jedlu chutí surová kyslá kapusta.


redakcia Doma a Rada