Srbský rezeň
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Zaujímavá variácia na bravčový rezeň, ktorý z diaľky pripomenie chuť opečených kúskov obľúbeného gyrosu.
Ingrediencie:
- 700 g bravčového mäsa zo stehna alebo pliecka
- soľ
- mleté čierne korenie
- 600 g zemiakov
- 100 g slaniny
- 100 g cibule
Príprava:
Bravčové mäso pokrájame na malé rezne a naklepeme ich.
Slaninu a cibuľu pokrájame na tenké plátky, zemiaky olúpeme
a pokrájame na kolieska. Do misy z jenského skla, ktorá má väčší
priemer ako rezne, položíme prvú vrstvu mäsa, na ktorú nakladieme zemiaky,
slaninu a cibuľu a zmes osolíme a okoreníme. Potom pokračujeme
s ďalšou vrstvou ako s predošlou a všetko ukončíme mäsovým
rezňom. Pripravenú pyramídu podlejeme vodou a dáme do horúcej rúry.
Pečieme asi 90 minút do mäkka a počas pečenia mäso často podlievame.
Hotové preložíme na misu. Podávame so zemiakmi a sezónnym šalátom, ale
rovnako dobre k tomuto jedlu chutí surová kyslá kapusta.
redakcia Doma a Rada