Špenát zo žihľavy
10.03.2024
VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ Prívarok zo žihľavových listov určite nepopŕhli, zato netradične zasýti.
![](https://65bad9d253.clvaw-cdnwnd.com/4c7e254f3502268291b2164b19224e4c/200002925-5ee235ee25/%C5%A1penat%20zo%20%C5%BEihlavy_znak.jpeg?ph=65bad9d253)
Ingrediencie:
- listy zo žihľavy
- maslo
- hladká múka
- mlieko
Príprava:
Listy zo žihľavy dobre umyjeme a vo vode uvaríme do
mäkka. Scedíme a pokrájame na drobno. Z masla a múky urobíme
bledú zápražku, pridáme pokrájané žihľavové listy a mlieko a povaríme.
Napokon trochu osolíme. Podávame s volským okom alebo s fašírkou. Podobný
prívarok môžeme pripraviť aj z listov cvikle alebo lobody.
redakcia Doma a Rada