Špagety carbonara

16.02.2024

VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ     Obľúbený recept na talianske cestoviny, špagety so slaninkou a smotana sú jednoduché na prípravu, ale chutné.

Ingrediencie:

  • 500 g špagiet
  • 150 g údenej slaniny
  • 4 vajcia
  • 50 g parmezánu
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 50 g masla

Príprava:

Slaninu pokrájame na kocky a opražíme doružova. V miske rozšľaháme vajcia, pridáme postrúhaný parmezán a kyslú smotanu a podľa chuti mleté čierne korenie a soľ a dobre premiešame. V hlbokej rajnici zohrejeme maslo, pridáme rozmiešané vajcia a hneď vsypeme uvarené, ocedené a ešte horúce špagety. Všetko rýchlo premiešame, pridáme slaninu a hneď podávame.

TIP: Dôležité je správne načasovanie. Špagety musia byť uvarené a scedené vtedy, keď vajcia vylievame do masla. Stuhnú pridaním horúcich špagiet, takže panvicu môžeme hneď odstaviť od ohňa.


redakcia Doma a Rada