Sójová plnka do hydiny
16.02.2024
VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ Žemľová plnka s varenou sójou a slaninkou.
Ingrediencie:
- 100 g varenej sóje alebo jemnej sójovej múky
- 3 žemle
- 2 vajcia
- 250 ml mlieka
- 100 g slaniny
- soľ
- muškát
- petržlenová vňať
Príprava:
Na drobno pokrájané žemle zalejeme pokrájanou a opraženou slaninou. Pridáme mlieko, rozšľahané žĺtky a soľ, premiešame a necháme stáť asi 20 minút. Potom pridáme jemne zomletú alebo prepasírovanú varenú sóju, posekanú petržlenovú vňať, trochu muškátového orieška a napokon vmiešame opatrne tuhý sneh z bielkov. Ak treba, zmes zahustíme trochou strúhanky.
TIP: Zmesou plníme hydinu, teľaciu hruď či bravčový bôčik,
ale piecť ju môžeme aj osobitne. Podávame so šalátom.
redakcia Doma a Rada