Sójová plnka do hydiny

16.02.2024

VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ    Žemľová plnka s varenou sójou a slaninkou.

Ingrediencie:

  • 100 g varenej sóje alebo jemnej sójovej múky
  • 3 žemle
  • 2 vajcia
  • 250 ml mlieka
  • 100 g slaniny
  • soľ
  • muškát
  • petržlenová vňať

Príprava:

Na drobno pokrájané žemle zalejeme pokrájanou a opraženou slaninou. Pridáme mlieko, rozšľahané žĺtky a soľ, premiešame a necháme stáť asi 20 minút. Potom pridáme jemne zomletú alebo prepasírovanú varenú sóju, posekanú petržlenovú vňať, trochu muškátového orieška a napokon vmiešame opatrne tuhý sneh z bielkov. Ak treba, zmes zahustíme trochou strúhanky.

TIP: Zmesou plníme hydinu, teľaciu hruď či bravčový bôčik, ale piecť ju môžeme aj osobitne. Podávame so šalátom.


redakcia Doma a Rada