Sója zapekaná s vajcami

20.02.2024

VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ   Dobrá alternatíva pre každého, kto objavuje kúzlo racionálnej výživy a chuť sójových špecialít.

Ingrediencie:

  • 200 g suchej sóje
  • soľ
  • 4 vajcia uvarené natvrdo
  • 4 rajčiaky
  • mleté čierne korenie
  • 50 g masla
  • 100 ml mlieka
  • 1 vajce
  • masť a strúhanka na formu

Príprava:

Prebratú a umytú sóju namočíme do studenej vody a necháme namočenú dlhšie ako fazuľu. Pomaly varíme a pred dovarením osolíme. Ohňovzdornú misu vymastíme, vysypeme strúhankou a vložíme do nej uvarenú sóju. Navrch pokladieme na kolieska pokrájané vajcia a rajčiaky, osolíme a okoreníme. V mlieku rozšľaháme vajce, nalejeme na sóju, obložíme kúskami masla a vo vyhriatej rúre zapečieme. Podávame s hriankami.


redakcia Doma a Rada