Slepačia polievka s ďumbierom
16.02.2024
VARENIE - RECEPTY - POLIEVKY Slepačia polievka uvarená podľa klasickej receptúry.
![](https://65bad9d253.clvaw-cdnwnd.com/4c7e254f3502268291b2164b19224e4c/200004655-2d8982d89a/slepa%C4%8Dia_polievka_logo.jpeg?ph=65bad9d253)
Ingrediencie:
- 1 menšia sliepka
- 1 stredný zeler
- 3 mrkvy
- 2 petržleny
- 60 g šampiňónov
- soľ
- celé čierne korenie
- zelená petržlenová vňať
- kúsok ďumbieru
Príprava:
Očistenú vypitvanú sliepku umyjeme, rozkrájame na menšie kusy, vložíme do studenej vody, osolíme a prikrytú pomaly varíme. Keď je mäso polomäkké, pridáme očistenú zeleninu pokrájanú na rezance, pokrájané šampiňóny a v čistom bavlnenom vrecúšku zaviazané celé čierne korenie, zelenú petržlenovú vňať a kúsok ďumbiera. Všetko spolu varíme, až kým nie mäso úplne mäkké. Vrecko s koreninami a bylinkami vyberieme a do polievky zavaríme tenké rezance. Podľa potreby ešte dochutíme soľou.
redakcia Doma a Rada