Šľahačka domácej výroby
VARENIE - RADY Z KUCHYNE Už ste otrávení z hotových potravín a iba s nostalgiou spomínate na chuť mliečnych výrobkov, ktoré mali charakteristickejšiu chuť. Platí to aj pre šľahačku. Ak chcete navyše ušetriť peniaze a naopak investovať trochu času, môžete si urobiť v domácich podmienkach lahodnejšiu, ako je tá z obchodu.
Potrebujete plnotučné mlieko (stačí 200 ml) a maslo (125 g). Najprv zohrejte v hrnci mlieko až po bod varu. Maslo pokrájané na menšie kúsky, vložte do mixéra a pridajte horúce mlieko. Zmes mixujte asi 3 minúty a dajte ju vychladnúť. Potom ju prelejte do misky a nechajte cez noc dobre vychladiť v chladničke. Na druhý deň ušľahajte z maslového mlieka šľahačku, ktorú ku koncu ešte oslaďte. Bude jej dostatok a navyše si udrží svoju hustotu aj bez pridania stužovača. A navyše, pripravíte vďaka nej doslova luxusné ovocné poháre so zmrzlinou či ovocím.
redakcia Doma a Rada, FOTO: www.everystockphoto.com