Šalát z cvikle

16.02.2024

VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE    Tento šalát skutočne zasýti, stačí si k nemu zahryznúť z krajca celozrnného chlebíka. Ale pozor! Nebezpečne farbí.

Ingrediencie:

  • asi 300 g cvikly
  • 200 g zemiakov
  • 100 g zeleru
  • 150 g kyslých uhoriek
  • olej
  • ocot
  • cukor
  • mleté čierne korenie
  • zelená petržlenová vňať

Príprava:

Cviklu, zeler i zemiaky uvaríme osve, aby sa nezmiešali chute a najmä aby nedominovala výrazná cviklová farba. Potom všetky tieto druhy zeleniny pokrájame na malé kocky a dáme do jednej misy. V šálke si pripravíme asi 50 ml nálevu z oleja, octu a cukru, ktorým polejeme zeleninovú zmes. Šalát okoreníme a osolíme a opatrne premiešame. Napokon ho posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.