Šalát z cvikle
16.02.2024
VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE Tento šalát skutočne zasýti, stačí si k nemu zahryznúť z krajca celozrnného chlebíka. Ale pozor! Nebezpečne farbí.
Ingrediencie:
- asi 300 g cvikly
- 200 g zemiakov
- 100 g zeleru
- 150 g kyslých uhoriek
- olej
- ocot
- cukor
- mleté čierne korenie
- zelená petržlenová vňať
Príprava:
Cviklu, zeler i zemiaky uvaríme osve, aby sa nezmiešali chute a najmä aby nedominovala výrazná cviklová farba. Potom všetky tieto druhy zeleniny pokrájame na malé kocky a dáme do jednej misy. V šálke si pripravíme asi 50 ml nálevu z oleja, octu a cukru, ktorým polejeme zeleninovú zmes. Šalát okoreníme a osolíme a opatrne premiešame. Napokon ho posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.