Rýchlovky z rožkov
VARENIE - RADY Z KUCHYNE Chcete si vypiť s partnerom pri sledovaní filmu pohár vína a ako naschvál nemáte v komore niečo drobné na zahryznutie k dispozícii? Rýchle čipsy si môžete vykúzliť z obyčajných rožkov. A navyše rýchlo.

Najlepšie je použiť trochu staršie pečivo alebo aspoň mierne zamrznuté, aby sa dalo dobre krájať. Čerstvé nedokážete pokrájať na tenké plátky. Pri použité pílkového noža so zúbkami sa vám to určite napokon podarí. Z jedného rožka získate asi 20 plátkov, množstvo pečiva závisí od počtu gurmánov.
Kolieska rozložte na plechu vystlanom papierom na pečenie a potrite zmesou oleja, soli a roztlačeného cesnaku, prípadne obľúbených byliniek. Dajte do rúry predhriatej na 220 °C a nechajte piecť dochrumkava asi 5-6 minút.
Poznámka: Ideálny je aj starší chlieb. Nakrájané kocky zmiešajte so zmesou oleja, mletej papriky, cesnaku, majoránky a rasce a zapečte.
redakcia Doma a Rada, FOTO: www.everystockphoto.com