Rybia polievka halászlé
VARENIE - RECEPTY - POLIEVKY Maďarská pochúťka z mäsa sladkovodných rýb, mierne štipľavá, ktorej neodolá žiadny hosť z cudziny.
![](https://65bad9d253.clvaw-cdnwnd.com/4c7e254f3502268291b2164b19224e4c/200007229-7a2b47a2b7/rybia_polievka_halaszle_logo.jpeg?ph=65bad9d253)
Ingrediencie:
- 1 kg rybieho mäsa
- 120 g cibule
- 1 a ½ l vody
- 2 lyžičky červenej pálivej papriky
- 2 zelené papriky
- 4 zrelé rajčiaky
- soľ
Príprava:
Na prípravu tejto maďarského
halászlé môžeme použiť mäso z viacerých druhov sladkovodných rýb (kapor,
zubáč, šťuka, pstruh). Očistené a vypitvané ryby pokrájame na menšie
kúsky, ikry alebo mlieče osolíme a necháme položené na tanieri. Očistenú
a nadrobno posekanú cibuľu zalejeme vodou a potom pridáme rybie mäso,
pokrájané zelené papriky, mletú červenú papriku i soľ a pomaly varíme. Keď
ingrediencie zmäknú, pridáme mlieče alebo ikry a pokrájané rajčiaky. Po 15
minútach varenia je rybia polievka hotová.
redakcia Doma a Rada