Ryba na zelenom petržlene

11.03.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY    Jednoduchý, ale výborný a tiež zdravý recept. Rybu totiž sprevádza hojná dávka petržlenovej vňate.

Ingrediencie:

  • 600 g očistenej ryby
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • zelená petržlenová vňať
  • 4 zrelé rajčiaky
  • olej

Príprava:

Očistenú, vypitvanú a umytú rybu zbavíme chrbtovej kosti a nakrájame na plátky, ktoré posolíme a okoreníme. Umytú zelenú petržlenovú vňať pokrájame. Polovicu petržlenovej vňate dáme na dno jenskej misy, na ňu poukladáme kúsky ryby. Navrch poukladáme plátky rajčiakov a bohato posypeme vňaťou. Pokvapkáme olejom a v rúre pomaly pečieme. Hotovú rybu podávame so zemiakovým pyré, ale môžeme ju podávať aj studenú s bielym chlebom.


redakcia Doma a Rada