Ryba na zelenom petržlene
11.03.2024
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Jednoduchý, ale výborný a tiež zdravý recept. Rybu totiž sprevádza hojná dávka petržlenovej vňate.
Ingrediencie:
- 600 g očistenej ryby
- soľ
- mleté čierne korenie
- zelená petržlenová vňať
- 4 zrelé rajčiaky
- olej
Príprava:
Očistenú, vypitvanú a umytú rybu zbavíme chrbtovej kosti a nakrájame na plátky, ktoré posolíme a okoreníme. Umytú zelenú petržlenovú vňať pokrájame. Polovicu petržlenovej vňate dáme na dno jenskej misy, na ňu poukladáme kúsky ryby. Navrch poukladáme plátky rajčiakov a bohato posypeme vňaťou. Pokvapkáme olejom a v rúre pomaly pečieme. Hotovú rybu podávame so zemiakovým pyré, ale môžeme ju podávať aj studenú s bielym chlebom.
redakcia Doma a Rada