Rezne z diviaka na cibuli

11.03.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY    Skrotený diviak zvýraznený chuťou údenej slaninky poteší priaznivcov tradičných chutí.

Ingrediencie:

  • 500 g mäsa z diviaka
  • mleté čierne korenie
  • nové korenie
  • hladká múky
  • 40 g masti
  • 100 g cibule
  • 30 g údenej slaniny

Príprava:

Mäso umyjeme vcelku, osušíme a nakrájame na rezne, ktoré osolíme, okoreníme a obalíme v múke. V tlakovom hrnci rozpustíme masť a rezne na nej z oboch strán opečieme. Potom ich vyberieme a na zvyšnej masti speníme posekanú cibuľu. Rezne vrátime do hrnca späť, podlejeme vodou a pod tlakom dusíme 30 minút. Hotové rezne polejeme údenou slaninou, ktorú sme nakrájali na kocky a upražili. Podávame so zemiakmi a sezónnym zeleninovým šalátom.


redakcia Doma a Rada