Rebarborová limonáda
22.04.2024
VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE Z rebarbory si môžeme pripraviť sladký sirup ako základ osviežujúcej limonády.
Ingrediencie:
- 500 g rebarbory
- 200 g cukru (napr. trstinového cukru)
- 500 ml perlivej minerálnej vody
- šťava z 1 citrónu
Príprava:
Rebarboru umyjeme, očistíme a nakrájame na kúsky. Citrón rozkrojíme a vytlačíme z neho šťavu. Do 250 ml vody primiešame cukor, necháme zovrieť a varíme asi 5 minút. Do osladenej vody pridáme rebarboru a citrónovú šťavu a pri zníženej teplote varíme ešte 10 minút, kým sa rebarbora nerozvarí a nevznikne hustá zmes.
Rebarborovú zmes premiešame a precedíme do hrnca cez husté sitko vystlané bavlnenou
textíliou. Bavlnenú látku potom zviažeme a poriadne vyžmýkame. Čistý sirup
potom privedieme do varu a prelejeme do sklenenej fľašky. Vychladnutý nalejeme
ako iné ovocné sirupy do dno pohára a zalejeme minerálnou vodou. Sirup vydrží v chladničke
sedem dní.
redakcia Doma a Rada, FOTO: www.freepik.com