Rajčiaky plnené rybou

05.03.2024

VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE    Plnené paradajky môžu byť vhodnou studenou večerou v horúcich mesiacoch.

Ingrediencie:

  • 4 väčšie rajčiaky 
  • 60 g konzervovanej ryby 
  • 1 cibuľa 
  • 2 vajcia olej 
  • 1 citrón 
  • mleté čierne korenie 
  • soľ 
  • pažítka

Príprava:

Väčšie tvrdé rajčiaky umyjeme, odrežeme z ich vršku asi tretinu a lyžičkou vyberieme dužinu, ktorú dáme do misky. K dužine pridáme čisté mäso z konzervovanej ryby, citrónovú šťavu, jedno vajce uvarené natvrdo a posekané na kúsky, trochu oleja, pokrájanú cibuľu, soľ i mleté čierne korenie a všetko zľahka premiešame. Zmesou naplníme vydlabané rajčiaky a ozdobíme osminkou natvrdo uvareného vajca, kúskom citrónového plátku a posekanou pažítkou. Podávame s pečivom alebo s tmavým chlebom.


redakcia Doma a Rada