Praženica so zelenou fazuľkou

16.02.2024

VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE    Jedlo vhodné aj pre neskúsených kuchárov. Výborná večera a podobne aj pohostenie pre nie veľmi náročnú návštevu.

Ingrediencie:

  • 500 g strukov zelenej fazuľky
  • 30 g údenej slaniny
  • soľ
  • 20 g masti
  • 5 a ž 6 vajec
  • mleté čierne korenie
  • 100 ml mlieka
  • mletá červená paprika

Príprava:

Fazuľkové struky očistíme, zrežeme z nich tvrdé konce a pokrájame na malé kúsky. Potom ich v osolenej vode uvaríme domäkka. Údenú slaninku pokrájame na menšie kocky a spolu s masťou necháme vyškvariť. Napokon prilejeme vajcia rozšľahané s mliekom, soľou a korením a miešame do stuhnutia. Fazuľku scedíme, dáme na tanier, navrch uložíme praženicu a tú posypeme mletou červenou paprikou. Môžeme podávať so zemiakmi, ale pokojne postačí aj chlieb.


redakcia Doma a Rada