Pomarančový rôsol
VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY Dezert, ktorý uspokojí aj náročnejších maškrtníkov a milovníkov pomarančovej chuti.
Ingrediencie:
- 4 pomaranče
- 500 ml vody
- 50 g želatíny
- 100 g cukru
- detské piškóty
- ovocný džem
- 1 citrón
- 50 ml šľahačky
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 bielok
- 3 lyžice koňaku
Príprava:
Z jedného umytého pomaranča skrojíme kôru
a povaríme ju vo vode aj s cukrom. Po asi 10 minútach kôru vyberieme
a do vody nasypeme práškovú želatínu, dobre premiešame a ochutíme
citrónovou šťavou. Pomaranče očistíme, rozdelíme na mesiačiky a odstránime
z nich šupky. Čistú dužinu vložíme do chladnúceho rôsolu. Na dno väčších
pohárov alebo misiek dáme trochu džemu a pár detských piškót, na ktoré
nalejeme pomarančový rôsol. Z bielka a vanilkového cukru ušľaháme
tuhý sneh, do ktorého primiešame hotovú šľahačku. Zľahka premiešame a zmesou
ozdobíme stuhnutý rôsol.
redakcia Doma a Rada