Pomarančový rôsol

09.03.2024

VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY    Dezert, ktorý uspokojí aj náročnejších maškrtníkov a milovníkov pomarančovej chuti.

Ingrediencie:

  • 4 pomaranče
  • 500 ml vody
  • 50 g želatíny
  • 100 g cukru
  • detské piškóty
  • ovocný džem
  • 1 citrón
  • 50 ml šľahačky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 bielok
  • 3 lyžice koňaku

Príprava:

Z jedného umytého pomaranča skrojíme kôru a povaríme ju vo vode aj s cukrom. Po asi 10 minútach kôru vyberieme a do vody nasypeme práškovú želatínu, dobre premiešame a ochutíme citrónovou šťavou. Pomaranče očistíme, rozdelíme na mesiačiky a odstránime z nich šupky. Čistú dužinu vložíme do chladnúceho rôsolu. Na dno väčších pohárov alebo misiek dáme trochu džemu a pár detských piškót, na ktoré nalejeme pomarančový rôsol. Z bielka a vanilkového cukru ušľaháme tuhý sneh, do ktorého primiešame hotovú šľahačku. Zľahka premiešame a zmesou ozdobíme stuhnutý rôsol.


redakcia Doma a Rada