Poľské zrazy
22.02.2024
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Udusené valčeky z mletého hovädzieho mäsa obalené slaninou.
Ingrediencie:
- 300 g hovädzieho mäsa z pleca
- 20 g oleja
- 20 g strúhanky
- 1 stredne veľká cibuľa
- 1 žemľa (alebo 2 menšie)
- 1 vajce
- 60 g údenej slaniny
- soľ
- mleté čierne korenie
Príprava:
Jemne zomleté mäso posolíme, okoreníme, pridáme postrúhanú cibuľu, vajce, namočenú a vytlačenú žemľu a dobre premiešame. Na lopári posypanom strúhankou rozdelíme masu na rovnaké kúsky a tie vyformujeme do hrubších valčekov. Potom každý obtočíme plátkom slaniny a opečieme na oleji. Napokon prilejeme trochu vody a udusíme. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom alebo s kompótom.
redakcia Doma a Rada