Poľské zrazy

22.02.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY    Udusené valčeky z mletého hovädzieho mäsa obalené slaninou.

Ingrediencie:

  • 300 g hovädzieho mäsa z pleca
  • 20 g oleja
  • 20 g strúhanky
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 1 žemľa (alebo 2 menšie)
  • 1 vajce
  • 60 g údenej slaniny
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Príprava:

Jemne zomleté mäso posolíme, okoreníme, pridáme postrúhanú cibuľu, vajce, namočenú a vytlačenú žemľu a dobre premiešame. Na lopári posypanom strúhankou rozdelíme masu na rovnaké kúsky a tie vyformujeme do hrubších valčekov. Potom každý obtočíme plátkom slaniny a opečieme na oleji. Napokon prilejeme trochu vody a udusíme. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom alebo s kompótom.


redakcia Doma a Rada