Poľské zrazy
			            
	22.02.2024
			        VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Udusené valčeky z mletého hovädzieho mäsa obalené slaninou.

Ingrediencie:
- 300 g hovädzieho mäsa z pleca
 - 20 g oleja
 - 20 g strúhanky
 - 1 stredne veľká cibuľa
 - 1 žemľa (alebo 2 menšie)
 - 1 vajce
 - 60 g údenej slaniny
 - soľ
 - mleté čierne korenie
 
Príprava:
Jemne zomleté mäso posolíme, okoreníme, pridáme postrúhanú cibuľu, vajce, namočenú a vytlačenú žemľu a dobre premiešame. Na lopári posypanom strúhankou rozdelíme masu na rovnaké kúsky a tie vyformujeme do hrubších valčekov. Potom každý obtočíme plátkom slaniny a opečieme na oleji. Napokon prilejeme trochu vody a udusíme. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom alebo s kompótom.
redakcia Doma a Rada

