Pochúťka z bravčového mäsa
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Ražniči trochu inak. Na drevené špajdle napichávame už sčasti tepelne upravené kúsky mäsa i plátky slaniny a zemiakov.
Ingrediencie:
- 300 g zemiakov
- 300 g bravčového mäsa
- 100 g cibule
- 10 g kyslých uhoriek
- 80 g údenej slaniny
- soľ
- mleté čierne korenie
- červená paprika
- olej na opečenie
Príprava:
Zemiaky očistíme, umyjeme a pokrájame na hrubšie kolieska. Bravčové mäso naporciujeme na medailóniky. Cibuľu, uhorky a slaninu nakrájame na hrubšie plátky. Na rozpálenej masti najprv opečieme zemiaky dočervena, vyberieme a potom opečieme mäso a slaninu. Všetko posolíme a mäso navyše posypeme mletým čiernym korením a červenou paprikou. Na tenké drievka striedavo napichujeme kúsky mäsa, zemiakov, cibule, slaniny a uhorky. Potom pripravené ražniči opečieme po všetkých stranách v rozpálenej masti a hneď podávame. Polejeme horúcou masťou z opekania a servírujeme s chlebom.
redakcia Doma a Rada