Pochúťka z bravčového mäsa

11.03.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY    Ražniči trochu inak. Na drevené špajdle napichávame už sčasti tepelne upravené kúsky mäsa i plátky slaniny a zemiakov.

Ingrediencie:

  • 300 g zemiakov
  • 300 g bravčového mäsa
  • 100 g cibule
  • 10 g kyslých uhoriek
  • 80 g údenej slaniny
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • červená paprika
  • olej na opečenie

Príprava:

Zemiaky očistíme, umyjeme a pokrájame na hrubšie kolieska. Bravčové mäso naporciujeme na medailóniky. Cibuľu, uhorky a slaninu nakrájame na hrubšie plátky. Na rozpálenej masti najprv opečieme zemiaky dočervena, vyberieme a potom opečieme mäso a slaninu. Všetko posolíme a mäso navyše posypeme mletým čiernym korením a červenou paprikou. Na tenké drievka striedavo napichujeme kúsky mäsa, zemiakov, cibule, slaniny a uhorky. Potom pripravené ražniči opečieme po všetkých stranách v rozpálenej masti a hneď podávame. Polejeme horúcou masťou z opekania a servírujeme s chlebom.


redakcia Doma a Rada