Plnený závin po francúzsky

02.03.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY     Príprava mäsového závinu si vyžaduje trochu viac zručnosti, ale výsledok prepojených chutí šunky, údenej klobásky, vajec a pečeného mäsa stojí za to.

Ingrediencie:

  • 600 g bravčového mäsa z orecha
  • 150 g šunky
  • 400 g plnky z klobásy
  • 6 vajec
  • 1 lyžica masti
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • majoránka
  • tymian

Príprava:

Mäso postupne po dĺžke narežeme a pripravíme si z neho veľký plát. Dáme ho na dosku a položíme naň omeletu zo 6 vajec opečenú po oboch stranách. Navrch uložíme plátky šunky, na ktoré nanesieme plnku z klobás. Všetko spolu stočíme a previažeme. Upravený závin opečieme na rozpálenej masti zo všetkých strán dozlatista. Podlejeme ho vodou, osolíme, okoreníme, pridáme pokrájanú cibuľu, rozotrený cesnak, tymian, majoránku, zakryjeme a asi hodinu a pol dusíme. Počas dusenia podlievame vodou. Po odokrytí ešte dopečieme, aby sa závin pekne zafarbil dozlatista. Teplé plátky podávame so zemiakmi, studený závin sa výborne hodí ku chlebu alebo pečivu.


redakcia Doma a Rada