Plnený rezeň s hubami

09.08.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY    Chutný kus bravčového mäsa so skrytým tajomstvom, do ktorého sa primiešali aj huby.

Ingrediencie:

  • 4 bravčové rezne zo stehna
  • soľ
  • 2 vajcia
  • trochu mlieka
  • múka
  • strúhanka
  • masť alebo olej

Plnka:

  • 20 g masti
  • 30 g cibule
  • 150 g čerstvých húb
  • mleté čierne korenie
  • zelená petržlenová vňať
  • rasca
  • 2 rožky
  • 20 g masla
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice strúhanky

Príprava:

Najprv si pripravíme plnku. Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na tuku a pridáme huby pokrájané na tenké plátky. Osolíme, okoreníme a prisypeme trochu rasce a potom udusíme domäkka. Staršie rožky pokrájame na malé kocky a trochu pokvapkáme mliekom. Potom vymiešame maslo so žĺtkami, pridáme soľ, posekanú petržlenovú vňať, rožky, udusené huby, strúhanku a napokon do zmesi pomaly zamiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Bravčové rezne dobre naklepeme, aby sme získali väčšiu plochu. Na jednu polovicu uložíme plnku, druhou ju zakryjeme a spojíme kovovými ihlicami alebo drevenými špáradlami. Potom ich obalíme v múke, vo vajciach vyšľahaných s mliekom a napokon v strúhanke. Vysmažíme a podávame s opekanými zemiakmi alebo zemiakovou kašou.


redakcia Doma a Rada