Plnený rezeň s hubami
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Chutný kus bravčového mäsa so skrytým tajomstvom, do ktorého sa primiešali aj huby.
Ingrediencie:
- 4 bravčové rezne zo stehna
- soľ
- 2 vajcia
- trochu mlieka
- múka
- strúhanka
- masť alebo olej
Plnka:
- 20 g masti
- 30 g cibule
- 150 g čerstvých húb
- mleté čierne korenie
- zelená petržlenová vňať
- rasca
- 2 rožky
- 20 g masla
- 2 vajcia
- 2 lyžice strúhanky
Príprava:
Najprv si pripravíme plnku. Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na tuku a pridáme huby pokrájané na tenké plátky. Osolíme, okoreníme a prisypeme trochu rasce a potom udusíme domäkka. Staršie rožky pokrájame na malé kocky a trochu pokvapkáme mliekom. Potom vymiešame maslo so žĺtkami, pridáme soľ, posekanú petržlenovú vňať, rožky, udusené huby, strúhanku a napokon do zmesi pomaly zamiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Bravčové rezne dobre naklepeme, aby sme získali väčšiu plochu. Na jednu polovicu uložíme plnku, druhou ju zakryjeme a spojíme kovovými ihlicami alebo drevenými špáradlami. Potom ich obalíme v múke, vo vajciach vyšľahaných s mliekom a napokon v strúhanke. Vysmažíme a podávame s opekanými zemiakmi alebo zemiakovou kašou.
redakcia Doma a Rada