Plnený pstruh
02.03.2024
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Rýchly a nenáročný recept, podľa ktorého si pstruha pripraví aj menej skúsený kuchár. Použiteľné v panelákovej kuchyni i v záhrade na grile.

Ingrediencie:
- 4 menšie pstruhy
- soľ
- mletá červená paprika
- 120 g údenej slaniny
- masť
- alobal
- na ozdobu citrón, rajčiak, červená cibuľa
Príprava:
Pstruhy očistíme a zvnútra i zvonku osolíme. Potom ich posypeme mletou červenou paprikou a do brušnej dutiny vložíme plátky slaniny. Alobal pomastíme, dáme naň pripravené pstruhy a každého samostatne zabalíme tak, aby pri pečení nevytiekla šťava. Zabalené pstruhy poukladáme na suchý plech a vo vyhriatej rúre pečieme asi 20 minút. Podávame s varenými zemiakmi a šalátom prizdobené cibuľkou, citrónom a kúskom rajčiaka.
redakcia Doma a Rada