Plnený pstruh

02.03.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY    Rýchly a nenáročný recept, podľa ktorého si pstruha pripraví aj menej skúsený kuchár. Použiteľné v panelákovej kuchyni i v záhrade na grile.

Ingrediencie:

  • 4 menšie pstruhy
  • soľ
  • mletá červená paprika
  • 120 g údenej slaniny
  • masť
  • alobal
  • na ozdobu citrón, rajčiak, červená cibuľa

Príprava:

Pstruhy očistíme a zvnútra i zvonku osolíme. Potom ich posypeme mletou červenou paprikou a do brušnej dutiny vložíme plátky slaniny. Alobal pomastíme, dáme naň pripravené pstruhy a každého samostatne zabalíme tak, aby pri pečení nevytiekla šťava. Zabalené pstruhy poukladáme na suchý plech a vo vyhriatej rúre pečieme asi 20 minút. Podávame s varenými zemiakmi a šalátom prizdobené cibuľkou, citrónom a kúskom rajčiaka.


redakcia Doma a Rada