Plnený husací krk

02.03.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY    Husacie hody trochu inak. Jemná chuť hydiny sa prepojí s výraznejšou bravčoviny a ideálnym tmelom je ryža.

Ingrediencie:

  • 1 husací krk
  • 200 g bravčového mäsa z pliecka
  • 40 g ryže
  • 1 vajce
  • 10 g cibule
  • 20 g oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Príprava:

Bravčové mäso zomelieme, pridáme vychladnutú ryžu udusenú s cibuľou, vajce, soľ, mleté čierne korenie. Dobre premiešame a zmesou naplníme kožku z husacieho krku, oba otvory zošijeme a na miernom ohni asi hodinu varíme. Uvarený plnený husací krk necháme vychladnúť do druhého dňa tak, že ho zaťažíme medzi dve dosky. Pokrájame ho na plátky a podávame s chlebom a kyslou uhorkou.


redakcia Doma a Rada