Plnený husací krk
02.03.2024
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Husacie hody trochu inak. Jemná chuť hydiny sa prepojí s výraznejšou bravčoviny a ideálnym tmelom je ryža.
![](https://65bad9d253.clvaw-cdnwnd.com/4c7e254f3502268291b2164b19224e4c/200002437-6028b6028e/plneny_husaci_krk_logo.jpeg?ph=65bad9d253)
Ingrediencie:
- 1 husací krk
- 200 g bravčového mäsa z pliecka
- 40 g ryže
- 1 vajce
- 10 g cibule
- 20 g oleja
- soľ
- mleté čierne korenie
Príprava:
Bravčové mäso zomelieme, pridáme vychladnutú ryžu udusenú s cibuľou, vajce, soľ, mleté čierne korenie. Dobre premiešame a zmesou naplníme kožku z husacieho krku, oba otvory zošijeme a na miernom ohni asi hodinu varíme. Uvarený plnený husací krk necháme vychladnúť do druhého dňa tak, že ho zaťažíme medzi dve dosky. Pokrájame ho na plátky a podávame s chlebom a kyslou uhorkou.
redakcia Doma a Rada