Plnený bravčový bôčik
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Pečený bravčový bôčik so žemľovou plnkou chutí najlepšie s knedľou a kapustou.
![](https://65bad9d253.clvaw-cdnwnd.com/4c7e254f3502268291b2164b19224e4c/200001779-3aced3acef/plneny_bravcovy_bocik_logo.jpeg?ph=65bad9d253)
Ingrediencie:
- 400 g bravčového bôčika
- rasca
- soľ
Plnka:
- 30 g masla
- 80 g žemlí
- 20 g strúhanky
- 2 vajcia
- 100 ml mlieka
- soľ
- petržlenová vňať
- muškátový orech
Príprava:
Najprv si pripravíme plnku. Maslo vymiešame so žĺtkami a soľou, pridáme pokrájané žemle namočené predtým v mlieku, posekanú zelenú petržlenovú vňať, postrúhaný muškátový orech, strúhanku a z bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Všetko spolu zľahka premiešame. Vykostený bôčik rozrežeme na jednej strane v strede k okrajom tak, aby vzniklo vrecko, ktoré posolíme, naplníme a zašijeme. Bôčik dáme na pekáč, kožu nakrojíme na štvorce, posolíme, posypeme rascou, podlejeme vodou a pečieme do červena.
Podávame s knedľou a dusenou kapustou, ale plnený bôčik je výborný aj studený s chlebom.
redakcia Doma a Rada