Plnené vajcia

28.02.2024

VARENIE - RECEPTY - STUDENÝ BUFET    Vajcia zvýraznené rajčiakovou alebo chrenovou plnkou.

Ingrediencie:

  • 8 vajcia
  • 40 g masla
  • 160 g varených sójových bôbov
  • soľ
  • 2 lyžice chrenu
  • 1 lyžica mlieka
  • 1 lyžica rajčiakového pretlaku
  • pažítka
  • petržlenová vňať

Príprava:

Vajcia uvaríme na tvrdo, očistíme, rozkrojíme na polovicu a žĺtky vyberieme. Rozdelíme si ich na dve časti, pretože jednu polovicu vajec ochutíme chrenovou a druhú rajčiakovou plnkou. Polovicu žĺtkov preto vymiešame s 20 g masla, s 80 g prepasírovaných sójových bôbov, s mliekom a soľou. Zvyšok žĺtkov dobre premiešame s 20 g masla, 80 g prepasírovaných bôbov s rajčiakovým pretlakom a soľou. Plnky postupne dáme do ozdobného vrecúška a naplníme ním polovice bielkov. Navrch každej dáme kúsok pažítky alebo petržlenovej vňate. Podávame s chlebom alebo pečivom.


redakcia Doma a Rada