Plnené vajcia so sardelovým očkom
VARENIE - RECEPTY - STUDENÝ BUFET Vajcia plnené penou s výraznou sardelovou chuťou sú dôstojnou súčasťou obloženej misy na party.
![](https://65bad9d253.clvaw-cdnwnd.com/4c7e254f3502268291b2164b19224e4c/200002281-9293d9293f/plnene%20vajcia%20so%20srdelov%C3%BDm%20o%C4%8Dkom1.jpeg?ph=65bad9d253)
Ingrediencie:
- 4 vajcia
- 100 g masla
- 20 g sardelovej pasty
- soľ
- 8 sardelových očiek
- citrón
- 1 rožok
- olej na opečenie
Príprava:
Rožok, najlepšie slaný, pokrájame na kolieska, opečieme na
oleji a necháme vychladnúť. Bude to základ pre plnené vajcia. Vajcia
uvarené natvrdo prekrojíme po dĺžke, žĺtky vyberieme, postrúhame
a vymiešame s maslom, so soľou a sardelovou pastou do peny.
Jemnú žĺtkovú penu vložíme do vrecúška s ozdobnou rúrkou a na opečené
a vychladnuté kolieska dáme trochu peny, do ktorej vtlačíme prázdny
bielok, aby na rožku dobre sedel. Potom polovice bielkov naplníme ozdobne penou
a navrch položíme sardelové očko a kúsok citróna.
redakcia Doma a Rada