Plnené vajcia so sardelovým očkom

28.02.2024

VARENIE - RECEPTY - STUDENÝ BUFET    Vajcia plnené penou s výraznou sardelovou chuťou sú dôstojnou súčasťou obloženej misy na party.

Ingrediencie:

  • 4 vajcia 
  • 100 g masla 
  • 20 g sardelovej pasty 
  • soľ 
  • 8 sardelových očiek 
  • citrón 
  • 1 rožok 
  • olej na opečenie

Príprava:

Rožok, najlepšie slaný, pokrájame na kolieska, opečieme na oleji a necháme vychladnúť. Bude to základ pre plnené vajcia. Vajcia uvarené natvrdo prekrojíme po dĺžke, žĺtky vyberieme, postrúhame a vymiešame s maslom, so soľou a sardelovou pastou do peny. Jemnú žĺtkovú penu vložíme do vrecúška s ozdobnou rúrkou a na opečené a vychladnuté kolieska dáme trochu peny, do ktorej vtlačíme prázdny bielok, aby na rožku dobre sedel. Potom polovice bielkov naplníme ozdobne penou a navrch položíme sardelové očko a kúsok citróna.


redakcia Doma a Rada