Plnené broskyne
20.02.2024
VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY Rýchly dezert z broskýň s tvarohovou penou a vlašskými orechmi.
Ingrediencie:
- 4 broskyne
- 100 g jemného tvarohu
- 100 ml sladkej smotany
- 20 g vanilkového cukru
- 8 jadier vlašských orechov
- 8 sladkých sušienok
- 50 g džemu
Príprava:
Olúpané polovice broskýň položíme na sušienky okrúhleho tvaru, na ktoré sme nastriekali trochu tvarohovej peny (pripravíme si ju zmiešaním pretretého tvarohu, smotany a vanilkového cukru). Do jamôk po kôstkach rozdelíme džem, naň ozdobne nastriekame tvarohovú penu a do stredu zasunieme jadro vlašského orecha. Zvyšok peny nastriekame okolo broskyne.
redakcia Doma a Rada