Plnené broskyne

20.02.2024

VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY    Rýchly dezert z broskýň s tvarohovou penou a vlašskými orechmi.

Ingrediencie:

  • 4 broskyne
  • 100 g jemného tvarohu
  • 100 ml sladkej smotany
  • 20 g vanilkového cukru
  • 8 jadier vlašských orechov
  • 8 sladkých sušienok
  • 50 g džemu

Príprava:

Olúpané polovice broskýň položíme na sušienky okrúhleho tvaru, na ktoré sme nastriekali trochu tvarohovej peny (pripravíme si ju zmiešaním pretretého tvarohu, smotany a vanilkového cukru). Do jamôk po kôstkach rozdelíme džem, naň ozdobne nastriekame tvarohovú penu a do stredu zasunieme jadro vlašského orecha. Zvyšok peny nastriekame okolo broskyne.


redakcia Doma a Rada