Plnená tekvica
VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE Pečená tekvica plnená mäsovo-ryžovou zmesou so smotanovou omáčkou.
Ingrediencie:
- 1 menšia mladá tekvica
- 400 g bravčového mäsa
- 80 g ryže
- 1 vajce
- 40 g masti
- 1 cibuľa soľ
- mleté čierne korenie
- 40 g údenej slaniny
- 1 bobkový list
- 4 zrnká nového korenia
- 4 zrnká čierneho korenia
- 250 ml kyslej smotany
- 30 g hladkej múky
Príprava:
Mladú tekvicu pri stopke odrežeme, zbavíme šupky, prepolíme po dĺžke a vnútro vydlabeme lyžicou. Ryžu umyjeme, zalejeme trochou vody a udusíme do polomäkka. Bravčové mäso zomelieme a udusíme na pokrájanej cibuli spenenej na masti. K vychladnutému pridáme vajce, soľ, mleté čierne korenie a zamiešame s vychladnutou ryžou. Zmesou naplníme polovice tekvice, ktoré potom spojíme a uložíme do vymastenej ohňovzdornej misy. Tekvicu posolíme, obložíme plátkami údenej slaniny, pridáme bobkový list, celé čierne i nové korenie a podliatu vodou dáme piecť do rúry. Upečenú tekvicu vyberieme, šťavu precedíme a zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku. Tekvicu nakrájame na hrubšie plátky a podávame s omáčkou.
redakcia Doma a Rada