Piškótová misa s čerešňami

01.06.2024

VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY    Nepečený múčnik ideálny pre letné mesiace, ktorý môžeme pripraviť s rôznymi druhmi sezónneho ovocia.

Ingrediencie:

  • 2 balíky piškót
  • 500 ml mlieka
  • 60 g kryštálového cukru
  • 2 žĺtky
  • 1 balíček vanilkového pudingu v prášku
  • 20 g masla
  • 100 ml mlieka
  • 750 g čerešní

Príprava:

Najprv si pripravíme krém. Časť mlieka dáme variť s cukrom. Do zvyšku mlieka zamiešame práškový puding, vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme krém. Potom primiešame obe žĺtka a maslo a ešte trochu povaríme. Ak treba prilejeme ešte 100 ml mlieka, aby krém nebol veľmi hustý. Krém necháme vychladnúť a občas ho premiešame. Do hlbšej misy z jenského skla uložíme vrstvu piškót, ktorú potrieme vanilkovým krémom a posypeme vykôstkovanými a posekanými čerešňami (môže to byť aj iné sezónne ovocie – ríbezle, maliny, čučoriedky, broskyne). Vrstvenie opakujeme múčnik zakončíme vrstvou piškót natretých krémom. Misu na pár hodín uložíme do chladničky, potom vyklopíme a ozdobíme šľahačkou a čerstvým ovocím.


redakcia Doma a Rada