Piškótová misa s čerešňami
			            VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY Nepečený múčnik ideálny pre letné mesiace, ktorý môžeme pripraviť s rôznymi druhmi sezónneho ovocia.

Ingrediencie:
- 2 balíky piškót
 - 500 ml mlieka
 - 60 g kryštálového cukru
 - 2 žĺtky
 - 1 balíček vanilkového pudingu v prášku
 - 20 g masla
 - 100 ml mlieka
 - 750 g čerešní
 
Príprava:
Najprv si pripravíme krém. Časť mlieka dáme variť s cukrom. Do zvyšku mlieka zamiešame práškový puding, vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme krém. Potom primiešame obe žĺtka a maslo a ešte trochu povaríme. Ak treba prilejeme ešte 100 ml mlieka, aby krém nebol veľmi hustý. Krém necháme vychladnúť a občas ho premiešame. Do hlbšej misy z jenského skla uložíme vrstvu piškót, ktorú potrieme vanilkovým krémom a posypeme vykôstkovanými a posekanými čerešňami (môže to byť aj iné sezónne ovocie – ríbezle, maliny, čučoriedky, broskyne). Vrstvenie opakujeme múčnik zakončíme vrstvou piškót natretých krémom. Misu na pár hodín uložíme do chladničky, potom vyklopíme a ozdobíme šľahačkou a čerstvým ovocím.
redakcia Doma a Rada

