Pečená kačica s plnenými jablkami

09.10.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY    Netradičný recept na kačicu, ktorej svojskú chuť dodávajú jablká s brusnicami.

Ingrediencie:

  • 1 menšia kačica 
  • 1 kg jabĺk 
  • 500 g brusníc 
  • soľ 
  • mleté čierne korenie

Príprava:

Očistenú kačicu osolíme a okoreníme. Jablká očistíme, zbavíme jadrovníka a naplníme brusnicami. Niekoľko naplnených jabĺk vložíme do brušnej časti kačice, potom ju dáme na pekáč, podlejme horúcou vodou a pomaly pečieme. Počas pečenia polievame vlastnou šťavou a ak treba, pridáme horúcu vodu. Asi 20 minút pre dokončením vložíme do pekáča zvyšné naplnené jablká a dopečieme. Vychladnutú kačicu pokrájame, kosti odstránime, mäso naložíme na misu a obložíme pečenými jablkami s brusnicami. Podávame ako studené predjedlo s pečivom.


redakcia Doma a Rada