Pečená kačica s plnenými jablkami
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Netradičný recept na kačicu, ktorej svojskú chuť dodávajú jablká s brusnicami.

Ingrediencie:
- 1 menšia kačica
- 1 kg jabĺk
- 500 g brusníc
- soľ
- mleté čierne korenie
Príprava:
Očistenú kačicu osolíme a okoreníme. Jablká očistíme, zbavíme jadrovníka a naplníme brusnicami. Niekoľko naplnených jabĺk vložíme do brušnej časti kačice, potom ju dáme na pekáč, podlejme horúcou vodou a pomaly pečieme. Počas pečenia polievame vlastnou šťavou a ak treba, pridáme horúcu vodu. Asi 20 minút pre dokončením vložíme do pekáča zvyšné naplnené jablká a dopečieme. Vychladnutú kačicu pokrájame, kosti odstránime, mäso naložíme na misu a obložíme pečenými jablkami s brusnicami. Podávame ako studené predjedlo s pečivom.
redakcia Doma a Rada