Paradajky s mäsovou plnkou
VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE Plnené rajčiaky sú výborná teplá večera.
Ingrediencie:
- 100 g bravčového mäsa
- 50 g údeného mäsa
- 60 g ryže
- olej
- 1 menšia cibuľa
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 vajce
- tvrdé paradajky
Príprava:
Bravčové a údené mäso umyjeme a zomelieme. Ryžu umyjeme a zaliatu trochou vody uvaríme domäkka. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu a na nej podusíme pomleté mäso, ktoré necháme ho vychladnúť. Potom k nemu pridáme uvarenú ryžu, soľ, mleté čierne korenie a vajce dobre premiešame. Umyté rajčiaky poutierame, časti okolo stopky vykrojíme a jadrovníky vyberieme malou lyžičkou. Pripravené rajčiaky naplníme mäsovou plnkou a poukladáme do vymastenej jenskej misy. Vo vyhriatej rúre pomaly pečieme. Podávame teplé so zemiakovou kašou alebo s pečivom, prípadne len so sezónnym šalátom.
redakcia Doma a Rada