Paradajky s mäsovou plnkou

05.03.2024

VARENIE - RECEPTY - ZELENINA A OVOCIE    Plnené rajčiaky sú výborná teplá večera.

Ingrediencie:

  • 100 g bravčového mäsa
  • 50 g údeného mäsa
  • 60 g ryže
  • olej
  • 1 menšia cibuľa
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 vajce
  • tvrdé paradajky

Príprava:

Bravčové a údené mäso umyjeme a zomelieme. Ryžu umyjeme a zaliatu trochou vody uvaríme domäkka. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu a na nej podusíme pomleté mäso, ktoré necháme ho vychladnúť. Potom k nemu pridáme uvarenú ryžu, soľ, mleté čierne korenie a vajce dobre premiešame. Umyté rajčiaky poutierame, časti okolo stopky vykrojíme a jadrovníky vyberieme malou lyžičkou. Pripravené rajčiaky naplníme mäsovou plnkou a poukladáme do vymastenej jenskej misy. Vo vyhriatej rúre pomaly pečieme. Podávame teplé so zemiakovou kašou alebo s pečivom, prípadne len so sezónnym šalátom.


redakcia Doma a Rada