Palacinky s jahodami
16.05.2024
VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY Tradičný múčnik, ale kombinácia ľahkého cesta, jahôd a šľahačky nikdy nesklame.
Ingrediencie:
- 250 ml mlieka
- 120 g polohrubej múky
- 1 vajce
- 10 g cukru
- 40 g oleja
- 100 g šľahačky
- štipka soli
- 300 g jahôd
- 50 g práškového cukru
Príprava:
Z mlieka, múky, vajca, cukru a štipky soli vymiešame riedke cesto, z ktoré ho upečieme na oleji tenké palacinky. Čerstvé jahody očistíme a umyjeme, pokrájame na plátky, posypeme cukrom a premiešame. Ochutenými jahodami naplníme palacinky, potom ich preložíme a ozdobíme šľahačkou a celými jahodami. Na záver ešte posypeme práškovým cukrom.
redakcia Doma a Rada