Palacinky s jahodami

16.05.2024

VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY    Tradičný múčnik, ale kombinácia ľahkého cesta, jahôd a šľahačky nikdy nesklame.

Ingrediencie:

  • 250 ml mlieka 
  • 120 g polohrubej múky 
  • 1 vajce 
  • 10 g cukru 
  • 40 g oleja 
  • 100 g šľahačky 
  • štipka soli 
  • 300 g jahôd 
  • 50 g práškového cukru

Príprava:

Z mlieka, múky, vajca, cukru a štipky soli vymiešame riedke cesto, z ktoré ho upečieme na oleji tenké palacinky. Čerstvé jahody očistíme a umyjeme, pokrájame na plátky, posypeme cukrom a premiešame. Ochutenými jahodami naplníme palacinky, potom ich preložíme a ozdobíme šľahačkou a celými jahodami. Na záver ešte posypeme práškovým cukrom.


redakcia Doma a Rada