Ovocie s tvarohovým krémom

02.04.2024

VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY   Tieto chutné sladké múčnikové jednohubky si vyžadujú trochu trpezlivosti, ale výsledok stojí za to.

Ingrediencie:

  • 5 vajec
  • 150 g práškového cukru
  • 150 g polohrubej múky
  • kypriaci prášok do pečiva
  • 150 g zaváraného ovocia

Krém:

  • 250 g jemného tvarohu
  • 80 g masla
  • 80 g práškového cukru
  • 100 ml šľahačkovej smotany
  • balíček vanilkového cukru

Príprava:

Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, zľahka premiešame a cesto rozotrieme natenko na veľký plech vystlaný papierom na pečenie a dáme do vyhriatej rúry. Medzitým si pretretý tvaroh vymiešame s maslom, práškovým i vanilkovým cukrom a so šľahačkou. Po upečení a vychladnutí korpusu oválnou formičkou z neho povykrajujeme kolieska. Jednu polovicu z nich natrieme krémom a spojíme s ostatnými nenatretými. Potom ovocné plody ako broskyne alebo marhule pokrájame na kúsky a menšie plody (maliny, ríbezle, čučoriedky) použijeme celé. Každú dvojicu koliesok ešte potrieme navrchu tenkou vrstvou tvarohového krému, do stredu poukladáme ovocie a po okraji ozdobíme tvarohovým krémom pomocou cukrárenského vrecúška s ozdobnou rúrkou.


redakcia Doma a Rada