Ovocie s tvarohovým krémom
VARENIE - RECEPTY - MÚČNIKY A DEZERTY Tieto chutné sladké múčnikové jednohubky si vyžadujú trochu trpezlivosti, ale výsledok stojí za to.
Ingrediencie:
- 5 vajec
- 150 g práškového cukru
- 150 g polohrubej múky
- kypriaci prášok do pečiva
- 150 g zaváraného ovocia
Krém:
- 250 g jemného tvarohu
- 80 g masla
- 80 g práškového cukru
- 100 ml šľahačkovej smotany
- balíček vanilkového cukru
Príprava:
Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, zľahka premiešame a cesto rozotrieme natenko na veľký plech vystlaný papierom na pečenie a dáme do vyhriatej rúry. Medzitým si pretretý tvaroh vymiešame s maslom, práškovým i vanilkovým cukrom a so šľahačkou. Po upečení a vychladnutí korpusu oválnou formičkou z neho povykrajujeme kolieska. Jednu polovicu z nich natrieme krémom a spojíme s ostatnými nenatretými. Potom ovocné plody ako broskyne alebo marhule pokrájame na kúsky a menšie plody (maliny, ríbezle, čučoriedky) použijeme celé. Každú dvojicu koliesok ešte potrieme navrchu tenkou vrstvou tvarohového krému, do stredu poukladáme ovocie a po okraji ozdobíme tvarohovým krémom pomocou cukrárenského vrecúška s ozdobnou rúrkou.
redakcia Doma a Rada