Omáčka zo sušeného ovocia
14.12.2024
VARENIE - RECEPTY - BEZMÄSITÉ JEDLÁ Štiepková omáčka bolo tradičným pôstnym jedlom, ktoré si ľudia zvykli kedysi variť aj v období adventu.
![](https://65bad9d253.clvaw-cdnwnd.com/4c7e254f3502268291b2164b19224e4c/200009381-39f9939f9b/stepkova_omacka_logo.jpeg?ph=65bad9d253)
Ingrediencie:
- 250 g sušeného ovocia (jablká, marhule, slivky, hrušky)
- 200 ml mlieka
- hladká múka
- olej
- klinčeky
- soľ
Príprava:
Sušené štiepky zo sezónneho ovocia najprv uvaríme vo vode. Z oleja a múky si pripravíme bledú zápražku, v ktorej opražíme aj pár roztlčených klinčekov. Zalejeme ju vodou, dobre premiešame a prilejeme do základu s uvareným ovocím. Dobre povaríme a na záver omáčku zahustíme mliečnou zátrepkou a posolíme.
redakcia Doma a Rada