Obložené hovädzie rebro

22.02.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY    Hovädzie mäso z vývaru chutí výborne s varenou zeleninou a ochuteným šalátom i jablkami s chrenom.

Ingrediencie:

  • 600 g hovädzieho rebra
  • 1 menší kel
  • polovica karfiolu
  • 3 mrkvy
  • 100 g zeleného hrášku
  • 40g masla
  • 2 jablká
  • 50 g chrenu
  • hlávka šalátu
  • cukor
  • ocot
  • soľ
  • zemiaky

Príprava:

Hovädzie mäso vložíme do vriacej osolenej vody a varíme pomaly, aby sme získali kvalitný vývar, ktorý môžeme použiť neskôr pri príprave iných jedál. Po asi 2 hodinách vložíme do vývaru kel a karfiol a uvaríme domäkka. Uvarené rebro dáme na misu a obložíme ho karfiolom rozobraným na ružičky a rozpolteným kelom. Pridáme mrkvu nakrájanú na rezance a udusenú na masle a hrášok rovnako udusený na masle, listy šalátu namočené v náleve z octu, vody a cukru a postrúhanými jablkami zmiešanými s postrúhaným chrenom, soľou a cukrom. Napokon pridáme opekané zemiaky.


redakcia Doma a Rada