Obložené hovädzie rebro
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Hovädzie mäso z vývaru chutí výborne s varenou zeleninou a ochuteným šalátom i jablkami s chrenom.
Ingrediencie:
- 600 g hovädzieho rebra
- 1 menší kel
- polovica karfiolu
- 3 mrkvy
- 100 g zeleného hrášku
- 40g masla
- 2 jablká
- 50 g chrenu
- hlávka šalátu
- cukor
- ocot
- soľ
- zemiaky
Príprava:
Hovädzie mäso vložíme do vriacej osolenej vody a varíme pomaly, aby sme získali kvalitný vývar, ktorý môžeme použiť neskôr pri príprave iných jedál. Po asi 2 hodinách vložíme do vývaru kel a karfiol a uvaríme domäkka. Uvarené rebro dáme na misu a obložíme ho karfiolom rozobraným na ružičky a rozpolteným kelom. Pridáme mrkvu nakrájanú na rezance a udusenú na masle a hrášok rovnako udusený na masle, listy šalátu namočené v náleve z octu, vody a cukru a postrúhanými jablkami zmiešanými s postrúhaným chrenom, soľou a cukrom. Napokon pridáme opekané zemiaky.
redakcia Doma a Rada