Obložená žemľa s bryndzou

16.02.2024

VARENIE - RECEPTY - STUDENÝ BUFET    Hody ako od baču. Ten by každého ponúkol bryndzou a klobásou. My pridáme ešte sezónnu zeleninu a žemľu.

Ingrediencie:

  • 3 žemle
  • 150 g bryndze
  • 50 g rastlinného masla
  • pálivá mletá červená paprika
  • 50 g suchej klobásy
  • zelená paprika
  • rajčiak
  • zelená petržlenová vňať

Príprava:

Bryndzu vymiešame s rastlinným maslom a pálivou mletou červenou paprikou. Žemle prekrojíme napoly a na rozkrojené plochy natrieme vyšľahanú pikantnú bryndzu. Zelenú papriku a klobásu pokrájame na plátky a rajčiak na osminky. Sezónnou zeleninou, kolieskami klobásy a vetvičkami petržlenovej vňate žemle s bryndzou ozdobíme.


redakcia Doma a Rada