Obložená roštenka

01.04.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY    Chutné kúsky hovädzej roštenky sú na grile hotové za pár minút, viac času si musíme rezervovať na ich prípravu.

Ingrediencie:

  • 600 g hovädzej roštenky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej
  • citrónová šťava
  • zelenina na oblohu

Príprava:

Odležanú roštenku rýchlo umyjeme, osušíme, odblaníme a nakrájame na hrubšie rezne. Tie zľahka naklepeme, upravíme do pôvodného tvaru, osolíme, posypeme mletým čiernym korením a po oboch stranách potrieme trochou oleja a pokvapkáme citrónovou šťavou. Pripravené rezne necháme v chlade odležať asi 2 hodiny. Potom ich na rozohriatom grile z oboch strán grilujeme asi 4 minúty. Roštenky upravíme na misu a obložíme pokrájanou zeleninou, napríklad paprikou, reďkovkou a paradajkou, a podávame s opekanými zemiakmi.


redakcia Doma a Rada