Obložená roštenka
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Chutné kúsky hovädzej roštenky sú na grile hotové za pár minút, viac času si musíme rezervovať na ich prípravu.
![](https://65bad9d253.clvaw-cdnwnd.com/4c7e254f3502268291b2164b19224e4c/200002985-4ce104ce13/oblozena_roztenka_logo.jpeg?ph=65bad9d253)
Ingrediencie:
- 600 g hovädzej roštenky
- soľ
- mleté čierne korenie
- olej
- citrónová šťava
- zelenina na oblohu
Príprava:
Odležanú roštenku rýchlo umyjeme, osušíme, odblaníme a nakrájame na hrubšie rezne. Tie zľahka naklepeme, upravíme do pôvodného tvaru, osolíme, posypeme mletým čiernym korením a po oboch stranách potrieme trochou oleja a pokvapkáme citrónovou šťavou. Pripravené rezne necháme v chlade odležať asi 2 hodiny. Potom ich na rozohriatom grile z oboch strán grilujeme asi 4 minúty. Roštenky upravíme na misu a obložíme pokrájanou zeleninou, napríklad paprikou, reďkovkou a paradajkou, a podávame s opekanými zemiakmi.
redakcia Doma a Rada