O kávovar sa treba starať
VARENIE
- RADY Z KUCHYNE Lahodné
espreso z kávovaru si už môžeme urobiť aj vo vlastnej kuchyni. Aby však
chutilo aj v nasledujúcich rokoch, mali by sme sa o prístroj starať.
V prvom rade ho denne zásobíme čerstvou vodou a aby čerstvo uvarená kávička bola kvalitná, systém najprv prepláchneme prvou dávkou iba s horúcou vodou. Aj keď sa nám možno nebude chcieť, ale kávovar treba pri pravidelnom používaní čistiť rovnako denne. Rošt na odkvapkávanie i nádobu na kávu opláchneme, aby nemali šancu plesne. A pozornosť si vyžadujú aj dýzy na prípravu mliečnej peny do cappuccina. Hĺbkovú údržbu dosiahneme používaním špeciálnych prípravkov na odvápňovanie, aby sa v prívodoch neusadzoval vodný kameň, ktorý zhorší funkcie nášho domáceho pomocníka.
redakcia Doma a Rada, FOTO: www.freedigitalphotos.net