Morčacie prsia s uhorkami
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Pochúťka z morčacích pŕs s uhorkami je trochu náročnejší recept, ale výsledok stojí za to.
Ingrediencie:
- 800 g morčacích pŕs
- 400 g morčacích drobkov
- 100 g roztopeného mas
- la kúsok masla
- 2 šalátové uhorky
- 200 ml smotany
- 100 ml šľahačky
- 1 veľká cibuľa
- 2 mrkvy
- 4 rajčiaky
- tymian
- bobkový list
- mletá červená paprika
- mleté čierne korenie
- soľ
Príprava:
Mrkvu a cibuľu nakrájame na plátky a dáme spolu s pokrájanými drobkami (srdcia, žalúdky, pečienka) do pekáča s roztopeným maslom a všetko asi 5 minút opekáme na miernom ohni. Pridáme morčacie prsia, malú šálku roztopeného masla, osolíme, podlejeme vodou a dáme do horúcej rúry. Po 15 minútach pečenia pridáme tymian, bobkový list, 2 rajčiaky, ktoré sme zbavili šupky i jadierok a nahrubo posekali. Mäso so zeleninou pečieme asi 45 minút. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme smotanou, krátko povaríme a precedíme na mäso uložené do hlbšej misky. Medzitým si pripravíme aj uhorkovú prílohu. Uhorky rozdelíme na štvrtky a zbavíme jadier. Potom ich ponoríme na 3 minúty do horúcej vody a necháme odkvapkať. Pokrájané, osolené a okorenené ich dáme na maslo, pridáme šľahačku a prikryté dusíme. Uhorky nakoniec dochutíme mletou červenou paprikou. Pokrájané mäso obložíme dusenými uhorkami a plátkami čerstvých rajčiakov a servírujeme s varenými zemiakmi.
redakcia Doma a Rada