Mleté teľacie rezne s kaviárom
11.03.2024
VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Mletá teľacina je zárukou výnimočného gurmánskeho zážitku, podávaná s opekanými zemiakmi a kaviárom je absolútnou výhrou.

Ingrediencie:
- 600 g teľacieho mäsa
- mlieko
- 1 žemľa
- mleté čierne korenie
- muškátový oriešok
- 1 vajce
- olej
- 4 vajcia uvarené natvrdo
Príprava:
Umyté mäso odblaníme. Žemľu namočíme do mlieka alebo vody, vyžmýkame a spolu s mäsom zomelieme. Potom zmes osolíme, pridáme mleté čierne korenie, postrúhaný muškátový orech, vajce a spolu zamiešame. Na doske posypanej múkou sformujeme rezne, ktoré potrieme olejom, a na teflonovej panvici z oboch strán opečieme. Hotové rezne poukladáme na misu a na každý položíme polovicu vajca a kôpku kaviáru. Podávame s opekanými zemiakmi a čerstvou zeleninou.
redakcia Doma a Rada