Mleté teľacie rezne s kaviárom

11.03.2024

VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY    Mletá teľacina je zárukou výnimočného gurmánskeho zážitku, podávaná s opekanými zemiakmi a kaviárom je absolútnou výhrou.

Ingrediencie:

  • 600 g teľacieho mäsa
  • mlieko
  • 1 žemľa
  • mleté čierne korenie
  • muškátový oriešok
  • 1 vajce
  • olej
  • 4 vajcia uvarené natvrdo

Príprava:

Umyté mäso odblaníme. Žemľu namočíme do mlieka alebo vody, vyžmýkame a spolu s mäsom zomelieme. Potom zmes osolíme, pridáme mleté čierne korenie, postrúhaný muškátový orech, vajce a spolu zamiešame. Na doske posypanej múkou sformujeme rezne, ktoré potrieme olejom, a na teflonovej panvici z oboch strán opečieme. Hotové rezne poukladáme na misu a na každý položíme polovicu vajca a kôpku kaviáru. Podávame s opekanými zemiakmi a čerstvou zeleninou.


redakcia Doma a Rada