Mleté teľacie rezne s kaviárom
			            
	11.03.2024
			        VARENIE - RECEPTY - MÄSO A RYBY Mletá teľacina je zárukou výnimočného gurmánskeho zážitku, podávaná s opekanými zemiakmi a kaviárom je absolútnou výhrou.

Ingrediencie:
- 600 g teľacieho mäsa
 - mlieko
 - 1 žemľa
 - mleté čierne korenie
 - muškátový oriešok
 - 1 vajce
 - olej
 - 4 vajcia uvarené natvrdo
 
Príprava:
Umyté mäso odblaníme. Žemľu namočíme do mlieka alebo vody, vyžmýkame a spolu s mäsom zomelieme. Potom zmes osolíme, pridáme mleté čierne korenie, postrúhaný muškátový orech, vajce a spolu zamiešame. Na doske posypanej múkou sformujeme rezne, ktoré potrieme olejom, a na teflonovej panvici z oboch strán opečieme. Hotové rezne poukladáme na misu a na každý položíme polovicu vajca a kôpku kaviáru. Podávame s opekanými zemiakmi a čerstvou zeleninou.
redakcia Doma a Rada

